Steinbach papier wordt al sinds de 18de eeuw geproduceerd. Eigenlijk is het een merknaam en Steinbach vellen zijn hoogwaardig wit tekenpapier. Er is ook steeds een authentieke Steinbach stempel aanwezig zodat je kan verifiëren dat je dit tekenpapier authentiek is.
Meestal bevat een Steinbach tekenblok 20 witte vellen papier. De Steinbach stempel geeft aan dat het gemaakt is door deze papierproducent.
Deze Steinbach papiersoort kent nog vele andere toepassingen zoals stansen en rillen. Steinbach papiervellen zijn ook geschikt om te lijmen, nieten en naaien. Men kan er ook verschillende druktechnieken op toepassen zoals offset, typo, blinddruk, foliedruk en zeefdruk.
Qua papierdikte heb je bij Steinbach de keuze uit 200 gram/m2 of 250 gram/m2. Voor rillen gebruikt men best 250g/m2. Maar papier rillen kan al vanaf een dikte van 170 gram. Voor het 250 g/m2 Steinbach papier is er in een velijn en een aquarel oppervlak
Wil je meer weten over wat deze papier formaten inhouden of ben je op zoek naar andere papiersoorten zoals papier-maché dan kan je op deze website alles vinden. Tot zover onze uitleg over Steinbach papier.
Hoe ziet Steinbach papier er uit
Steinbach papier bestaat voor honderd procent uit cellulose karton. Doordat de lignine verwijderd wordt heeft men volledig houtvrij papier. Het heeft een mat velijn en gekorreld aquarel (grove korrel) oppervlak. Het is steeds wit papier.Meestal bevat een Steinbach tekenblok 20 witte vellen papier. De Steinbach stempel geeft aan dat het gemaakt is door deze papierproducent.
Gebruik van steinbach papier
Steinbach papier is vooral gekend voor zijn sublieme kwaliteit als tekenpapier. Maar het is ook uitermate geschikt als omslagkarton, menukaart en wenskaart.Deze Steinbach papiersoort kent nog vele andere toepassingen zoals stansen en rillen. Steinbach papiervellen zijn ook geschikt om te lijmen, nieten en naaien. Men kan er ook verschillende druktechnieken op toepassen zoals offset, typo, blinddruk, foliedruk en zeefdruk.
Steinbach papier formaten & dikte
A2, A3 en A4 papier formaten bestaan voor Steinbach papier. Tevens zijn er nog enkele andere minder voorkomende formaten.Qua papierdikte heb je bij Steinbach de keuze uit 200 gram/m2 of 250 gram/m2. Voor rillen gebruikt men best 250g/m2. Maar papier rillen kan al vanaf een dikte van 170 gram. Voor het 250 g/m2 Steinbach papier is er in een velijn en een aquarel oppervlak
Wil je meer weten over wat deze papier formaten inhouden of ben je op zoek naar andere papiersoorten zoals papier-maché dan kan je op deze website alles vinden. Tot zover onze uitleg over Steinbach papier.
Goeie Dag, waarom is Steinbach zo'n slecht tekenpapier ? Na een tijd wordt het gewoon vuil bruin en dus is het zeker niet zuurvrij... tracht maar eens een tekening te maken of te verkopen... na een tijd krijg je het terug.... een schande...
BeantwoordenVerwijderen